Medisch Centrum Wilhelmina
Borgstee 17
9403 TS  ASSEN

telefoon (0592) 34 00 53

Voor een Routebeschrijving klik hier.© 2009
Medisch Centrum Wilhelmina
U bevindt zich hier: Seksuologiepoli MCW / Oorzaken van seksuele problemen
Seksuele problemen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Remmingen en angsten kunnen mensen belemmeren om plezier te beleven aan seks. Verder kunnen schaamte voor het eigen lichaam en negatieve gedachten tijdens het vrijen remmingen veroorzaken en tenslotte tot seksuele problemen leiden. Ook door onvoldoende kennis over het functioneren van de geslachtsorganen of onjuiste verwachtingen kunnen problemen ontstaan.

Ziekten, handicaps en medicijnen kunnen een grote invloed hebben op het seksueel functioneren en de beleving ervan. De behoefte aan seks kan in een periode van ziekte en behandeling minder zijn, maar soms juist ook heel sterk. Aangezien het dan echter vaak moelijk is om hieraan tegemoet te komen, kunnen de spanningen en frustraties extra hoog oplopen.
Veel artsen besteden weinig aandacht aan de gevolgen van bepaalde ziekten of handicaps voor de seksualiteit. Uw eigen inbreng hierin is daarom van groot belang. Het is belangrijk dat u aan uw arts vragen durft te stellen over seksualiteit.