Medisch Centrum Wilhelmina
Borgstee 17
9403 TS  ASSEN

telefoon (0592) 34 00 53

Voor een Routebeschrijving klik hier.© 2009
Medisch Centrum Wilhelmina
U bevindt zich hier: Seksuologiepoli MCW

 Seksuologiepoli MCW 

Er bestaat geen standaardrecept voor een goed en bevredigend seksleven. Vrouwen en mannen verschillen in wat ze geleerd hebben over seksualiteit, in wat ze normaal of abnormaal vinden, in wat ze prettig, opwindend of vervelend vinden, en in eerder opgedane seksuele ervaringen. Seks gaat niet altijd vanzelf en soms is er professionele hulp nodig. Heel veel problemen op het gebied van seks zijn prima oplosbaar en patiënten voelen zich na een behandeling in het algemeen een stuk gelukkiger.

Een kwart van de mensen heeft weleens problemen met seksualiteit. Dit blijkt uit het laatste grote wetenschappelijk onderzoek “Seksuele Gezondheid in Nederland 2006” van de Rutgers Nisso Groep. Seksuele problemen leiden vaak tot spanningen in de relatie en mensen hebben vaker last van minder zelfvertrouwen en sombere gevoelens.
De behoefte aan seks, het belang dat we er aan hechten en onze tevredenheid over seksualiteit  verschillen nogal. Voor veel mensen geldt ook hier: “Goede tijden, slechte tijden”. Soms worden mensen echt ongelukkig van seks, bijvoorbeeld omdat het pijnlijk is of omdat de behoeften van partners binnen een relatie veel van elkaar verschillen en een gesprek daarover lastig is. Soms hebben mensen weinig zin in vrijen en heeft hun partner of zijzelf daar moeite mee. Sommigen hebben juist ongemakkelijk véél zin in seks. Soms wil ons lichaam (of dat van de ander) gewoon niet wat we ervan hoopten. Niet iedereen zal de drempel kunnen nemen om hulp te zoeken en… wie heeft er nou verstand van en waar kun je terecht?

Polikliniek Seksuologie in Assen

In het MCW is de polikliniek Seksuologie gevestigd, rechtstreeks verbonden aan het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Een team van gynaecologen, een psycholoog, een maatschappelijk werkende/seksuoloog en een bekkenfysiotherapeut werkt hier nauw samen. Zij staan klaar om mensen met problemen op seksueel gebied op professionele wijze te helpen. Tijdens de behandeling is er zo nodig overleg met andere hulpverleners. Vanzelfsprekend is alles wat een patiënt vertelt volstrekt vertrouwelijk en medisch geheim. Binnen het behandelteam worden problemen wél besproken en van verschillende kanten belicht om de beste oplossing voor iedere patiënt te zoeken. Uw medisch-seksuologische gegevens worden in een apart archief, los van overige ziekenhuisgegevens, bewaard.

Afspraak

Voor een afspraak op de polikliniek seksuologie is een verwijzing van uw huisarts of van een medisch specialist nodig. Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt seksuologische hulp. Of uw zorgverzekeraar seksuologische hulp vergoedt, hangt af van uw pakket. Het is zinvol dit vooraf met uw zorgverzekeraar te overleggen.
Voor het maken van een afspraak kan uw huisarts een verwijsbrief faxen of sturen naar de poli gynaecologie van het WZA. U krijgt vervolgens een uitnodiging thuisgestuurd voor een eerste consult.