Medisch Centrum Wilhelmina
Borgstee 17
9403 TS  ASSEN

telefoon (0592) 34 00 53

Voor een Routebeschrijving klik hier.



© 2009
Medisch Centrum Wilhelmina
U bevindt zich hier: Bekkenbodemkliniek MCW / Incontinentie

Incontinentie is een veel voorkomend probleem. Desondanks bestaat er nog steeds een taboesfeer rond deze klacht waardoor patiënten vaak geen hulp zoeken. Dit ondanks het feit dat vaak een goede behandeling aanwezig is voor incontinentie. Onthoud: ongewenst urineverlies hoort er niet bij!

Om met uw incontinmentieklachten terecht te kunnen bij de Bekkenbodemkliniek kunt u een telefonische afspraak maken. U krijgt dan een vragenlijst en een zogenaamde plaslijst toegezonden die u kunt invullen. Vervolgens krijgt u een afspraak voor een bezoek aan de Bekkenbodemkliniek. Tijdens dit bezoek gaat u in gesprek met onze specialisten en aansluitend vindt een onderzoek plaats. Dit onderzoek bestaat uit een urinetest , een plastest (flowmetrie en echografisch onderzoek van de blaas) en een lichamelijk onderzoek. Op basis van de verzamelde gegevens wordt een diagnose gesteld  en wordt een behandelplan opgesteld. Deze zullen in hetzelfde bezoek met de cliënt worden besproken.  

Ongewenst urineverlies wordt ook wel urine-incontinentie genoemd. Er zijn verschillende soorten urine-incontinentie, met verschillende klachten en verschillende behandelingsmethoden: